BDVK´s Styrelse & övriga uppdragshållare

Ordförande

Roland Olausson
073-8411916

Sekreterare

Susanne Johansson
0534-20160 / 070-3536542
 Mail 

Jag och min man bor på en gård i Dals-ed där vi har en del köttdjur och en liten besättning Gotlandsfår.

Jag har hållit på med hundar i hela mitt liv (vi föder upp strävhårig tax)  men det är först på senare år jag kommit i kontakt med BC.

Det var min dotter som fick en BC för 10 år sedan. Det var en hane som hette Jess och som vi använde en del hemma på gården till våra kor. 

Vi gick någon vallkurs med honom men sedan blev det inte så mycket mer. En underbart trevlig hund som säkert hade blivit duktig på vallning om tiden räckt till. Tyvärr blev Jess påkörd när han var sju år. 

Då insåg jag att jag inte kunde vara utan BC så då skaffade jag Bailey, en tik som blir 3 år i april. Tillsammans har vi lärt oss valla och hon blev godkänd vallhund hösten 2015.

Nu har jag också skaffat ytterligare en BC-tik, Pearl,  som i skrivande stund är tolv veckor. Spännande och se vad det blir av henne.

Kassör

Per Fahlén
0521-30844
Mail 


För många år sedan fick jag ett svart får för att inte vara det enda svarta fåret i familjen.
Det fick sällskap av några till och då blev det en BC också, Freddy från Cissi Lundgren.

Han var 100 % kroppsvallare, vilket inte fungerade på tävlingsbanan men i fårhanteringen, så det blev vår plats.

Jag blev vald till kassör på årsmötet -94 och har sedan dess haft den uppgiften. Nu har vi den 4:e BC:n, som snart är 2 år.

Till vardags arbetar jag som instruktör på skoljordbruket på Nuntorps naturbruksgymnasium.


Ledamot

Elisabet Forsdahl

 Mail

Suppleant

Erika Olsson


Mail

Suppleant

Henrik Olsson

0521-255850

Utbildningsansvarig

Karin Standar
0304-660007
0708-849551
Mail


UBAs uppdrag

   Hålla kontakt med regionansvarige i UBK

  Se till att instruktörerna hålls uppdaterade enligt Svak`s / UBK`s direktiv. Detta i samråd med de enskilda instruktörerna. Informera UBK om instruktörernas uppdateringar.

  Ansvara för dokumentation kring blivande instruktörers utbildning.

•   Ansvara för att UBK tar del av informationen.

  Delta på UBA-träffar som anordnas av UBK.

  Hålla koll på lokalklubbens kursutbud.

  Vara kontakt mellan lokalklubbens medlemmar och instruktörerna.

  Ordna träffar med lokalklubbens instruktörer.

  Vara länk mellan medlemmar, instruktörer och styrelse.

Avelsrådgivare

Sture Karlsson
0304-44277
Mail


Min första kontakt med hundar var inte så lysande. Det var en folkilsken Gråhund som mina morföräldrar ägde.
Att han blev ett monster är inte så konstigt, varje gång han var olydig fick han en kaka av min kära mormor, så var han snäll en stund medan han åt upp kakan iallafall. Det var väl ment men det blev så fel.
 
Första kontakten med en riktig hund var 1983 på Rörvik.
En hund som kunde hämta kor!
Det trodde jag var en myt.
Lassie på tv springer ju bara runt och skrämmer djuren.

Hemma på gården vallade vi korna med apostlahästarna (dvs tillfots).
En dag när vi försökte ta in korna för mjölkning flög fan i djuren, svansarna i vädret och så sprang de längst bort i hagen.
Min far som har kort stubin springer in i huset och ringer valpförmedlingen. (Snacka om impulsköp)
Det var 1985 och hunden fick heta Beata. Hon var väldigt vek och hade grava höftledsfel, en 2-a och en 3-a på en 3-gradig skala. När hon var tre år var vi tvungna att avliva henne,
Då var redan hunden Raffa i bruk.

TÄNK! Då hade jag äntligen en riktig hund.

Webmaster

Jenny Wikstedt
0522-84022
Mail


 Jag skaffade min första Border Collie, Bamse, för ca 18 år sedan. Det var otroligt lärorikt att ha honom, framförallt då han var allt annat än en lätt hund att ha att göra med.
Först och främst fastnade jag för vallning tack vare honom.
Vi provade på andra hundsporter tillsammans då jag tidigare sysslat med lydnad och agility med mina tidigare hundar (Schäfer, Labrador, Jack Russell m.fl.). Det fungerade inte för gamle Bamse. Han blev hyperstressad så vi gick helt in för vallningen istället vilket han stortrivdes med och så även jag. Vi hittade vårt lugn så att säga.

I dagsläget har jag tre Border collies, en Chihuahua, en Schäfer och en blandras. Border collierna jobbar dagligen med fåren medan Chihuahuan, Schäfern och blandrasen sysselsätts med annat.

Jobbet som Bdvk's webmaster har jag haft i ca nio år nu. Det är fantastiskt roligt att ha fått förtroendet att via detta medel föra ut information till våra medlemmar och andra intresserade.

Om det är något som du vill ha in på hemsidan, tveka inte att höra av dig.

Tävlingssamordnare

Christina Fahlén
0521-30844
Mail

Min första hund blev en västgötaspets av en ren slump, för jag hade tänkt köpa en tax.
Det var inget jag ångrade, för han var en härlig liten hund i stor förpackning.

Efter 2 hundlösa år blev jag delägare i Freddy vår första BC.
Därefter har jag varit delägare i ytterligare 3 BC.

Vår tik, Dessie, blev mer min hund än husses. Hon tyckte inte om husses röst i början, men hon och jag hade en härlig tid både på tävlingsbanan och hemma.

Nu har vi Zero som verkligen utmanar mig, men jag kämpar på med honom och det går åt rätt håll.

Samtidigt med hundträning har jag hållit på med Vallreg och tävlingsadministration sen starten av Vallreg och några år dessförinnan. Det är lärorikt och man träffar många trevliga människor både på och utanför tävlingsbanan.

Redaktör för Vallhatten

Marie Johansson
0733-441581
Mail  

1991 köpte min kära mor en bordercollie, Ester (efter Måsarps Rocky och Ebba). Då hade hon tröttnat på att sammankalla hela släkten för att flytta våra 5 får!!
Efter att mor klarat Lpt, så började hon hjälpa till på tävlingarna i form av kioskansvarig och där började mitt intresse att vakna för detta med vallning.

Det dröjde dock till -99 tills jag skaffade en egen bc, Tarzan. Hans mor var dock inte gk vallhund så han var oreggad, vilket senare gjorde att jag testade agility som han tog sig upp i kl 2 både i hopp och i agility klassen. 

Då han vid 11 års ålder fick pålagringar i båda framtassarna fick han sluta sina dagar, men oj vad han lärt mig mycket!!

 -04 fick jag Doglas i födelsedagspresent! Och vi kämpar på med vallningen, inga stjärnor direkt men vi tycker det är kul!

 -02 (tror vi) blev jag och syster Josefin tillfrågade om vi ville "göra vallhatten". Vi sa att vi kan "testa nåt nummer eller så" och lite fler än så blev det ju, eftersom vi fortfarande håller på!!

 -05 blev jag invald som suppleant i styrelsen.
-06 blev jag ordinarie ledamot och fick då sekreterarposten. -07-08 satt jag som ordförande, för att nu vara ord. ledamot. 

-09 blev jag även färdig instruktör, så fyra kurser har vi hunnit med jag och Josefin. Det är så kul att se när det klickar hos både hund och förare, och när de inser hur lätt det blir med en ordentligt utbildad hund!!


Redaktör för Vallhatten

Josefin Johansson
0703 - 94 45 90
Mail   

Jag har precis som Marie börjat i kafeterian på Bdvks tävlingar med vår mamma Karin.
Det var mamma som skaffade familjens första BC, Ester. Trots att Ester var friröntgad i höfterna när hon var 1 år så var hennes höfter slut när hon var 6 år och för att inte bli utan en vallhund så skaffade hon Pratos när han var 1,5 år.
 
Vid denna tiden hade jag en blandrashane, (Lakritz, också han 1,5 år), och han tyckte inte om Pratos.
Vi kastrerade Lakritz men det slutade illa. Lakritz dog under operationen pga. av ett dolt hjärtfel.

Mamma och Pratos kämpade i ett halvår men de fungerade inte ihop så när jag flyttade hemifrån -99 följde han med mig för att se om det gick bättre.
Vi kämpade men vi passade ihop.

Åren rann iväg och helt plötsligt var Pratos 8 år och det var dags för en ny hund och -05 skaffade jag Troy. Tyvärr fick Troy Epilepsi när han var 2 år så för att inte bli utan vallhund skaffade jag Valle -07.
Pratos var då pensionär och fick somna in sommaren -09.
 
Troy har, tack vare bra veterinärer och medicin, klarat sig och är fullt fungerande idag så nu har jag Troy och Valle som jag tränar och tävlar både på nöt och får med.

Jag och Marie blev tillfrågade om att göra Vallhatten -02 och vi sa att vi skulle testa något nummer och nu har det gått 8 år. Vi redovisar för allt som händer i klubben och ibland får vi en text från medlemmar som berättar om sin vardag vilket vi uppskattar mycket. =) 

Valberedningen

Valberedningen består av:
Torkel Olausson  - Sammankallande
Ronny Johansson
Zonja Ottosson

copyright©bdvk 2018

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS